Ćamil Duraković se izvinio Saši Jankoviću

Bivši načelnik Srebrenice i predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici Ćamil Duraković izvinio se Saši Jankoviću, lideru Pokreta slobodni gradjani Srbije, zbog ranije konstatacije da je Janković početkom devedesetih godina bio u Bijeljini sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem.

„Pre svega, ne sećam se da sam išta tvrdio, ja sam rekao da sam u neformalnim razgovorima to čuo. Tvrditi i čuti su dve različite stvari, nije to moja tvrdnja. … Ja jesam čuo, a ako on smatra da to nije istina, evo – ja se izvinjavam. Ali zaista sam čuo“, kazao je Duraković za regionalnu N1 televiziju.

On je kazao da je Jankoviću upućen imejl da prisustvuje 11. jula na komemoraciji bošnjačkim žrtvama u Srebrenici, ali da još nije stigao nikakav odgovor od Jankovića.

On je kazao da je motiv da se Janković pozove na komemoraciju u Potočare taj što je on tokom predsedničke kampanje u Srbiji, rekao da priznaje presudu Medjunarodnog suda pravde u Hagu koji je konstatovao da se u Srebrenici desio genocid.

„Naša pozivnica stoji, a u pokušaju da dodjemo do Jankovića od naših izvora u Srbiji smo saznali, odnosno čuli da je on 1991., 1992. godine bio u Bijeljini sa Arkanovcima, Šešeljovcima… Ja to ne tvrdim, jer nisam bio u Bijeljini, nisam ga video i nisam siguran u to, ali sam čuo“, kazao je Duraković.

Nakon što je Duraković juče izneo tvrdnju da je Janković početkom rata u BiH bio sa Šešeljom u Bijeljini, Janković je na svom tviter profilu Durakoviću zapretio tužbom.

„Izjavili ste Durakoviću groznu klevetu. Recite od koga ste ’čuli’, da vas obojicu (oboje) tužim ili se izvinite“, napisao je Janković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar