„Crna Gora bila korektna sa Kosovom, počevši od rata sa Srbijom“

„Crna Gora je nakon dugo vremena promenila smjer. U poslednjem ratu, neki od nas su kod njih našli utočište. Sada su priznali našu nezavisnost“, poručio je Haradinaj.

Bivši premijer privremenih institucija Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će pitanje granice kod Čakora rešavati u dogovoru sa Crnom Gorom.

Predsednik partije „Alijansa za budućnost Kosova“ se sastao sa stanovnicima Rugove kod Peći i razgovarao o razgraničenju sa Crnom Gorom.

Portal „Koha“ je preneo da je Haradinaj izjavio da je Crna Gora bila korektna sa Kosovom „počevši od rata sa Srbijom“.

„Crna Gora je nakon dugo vremena promenila smjer. U poslednjem ratu, neki od nas su kod njih našli utočište. Sada su priznali našu nezavisnost“, rekao je Haradinaj.

Komentarišući pitanje razgraničenja Kosova i Crne Gore, Haradinaj je izjavio da je bilo grešaka, ali da je o tom pitanju razgovarao sa crnogorskim liderima i da je verovao da će u saradnji sa njima biti postignut dogovor da se isprave greške.

„Sada nam se dogodilo to sa granicom, kao iznenađenje. Znamo da su istorija i prošlost bili teški, želimo da stvari uredimo. Sa Čakorom je napravljena greška. Shvatili su da nije u redu i njihova dva lidera se ne protive da se to popravi“, rekao je Haradinaj i istakao da „neće sebi reći da je nešto teško, dok ne vrati svaki kamen Čakora“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crna goraKosovo i Metohija
Komentari (0)
Dodaj komentar