CRTA: Najviše stranačkog preletanja u Kragujevcu

U skoro trećini gradova ili opština u Srbiji zabeleženo je više od 100 slučajeva stranačkog preletanja nakon poslednjih lokalnih izbora, a stranački dres najviše je promenilo odbornika u Kragujevcu, čak 11.

U Merošini stranku je promenilo 10 odbornika, dok je po šest odbornika stranački dres promenilo u Apatinu i Žablju.

Od danas na portalu „Ko je na vlasti“, koji je napravila organizacija CRTA a koji je predstavljen u Nišu, građani lako i brzo, na jednom mestu, mogu da dođu do informacija stranačkoj pripadnosti odbornika, ko je menjao stranke nakon izbora, ko podržava vlast, a ko ne, saopštila je CRTA.

„Stranačko preletanje, umesto izuzetka, postaje pravilo koje vodi izigravanju poverenja građana i dovodi do obesmišljavanja izbora. Skupštinska većina uz „pozajmljene odbornike“ čini prekrojenu skupštinsku većinu izjavila je Vukosava Crnjanski, direktorka CRTE.

Na portalu „Ko je na vlasti“ predstavljeni su podaci o stranačkoj pripadnosti odbornika u 170 gradova i opština u Srbiji, a za četvrtinu od ukupno 6.737 odbornika nije bilo moguće doći do informacija o stranačkoj pripadnosti jer se ove informacije prilikom podnošenja izbornih lista ne prikupljaju već samo podaci o koalicijama.

CRTA poziva građane da portalu „Ko je na vlasti“ šalju informacije o slučajevima stranačkog preletanja u njihovim opštinama i gradovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kragujevac
Komentari (0)
Dodaj komentar