Dačić i Gabrijel: Veoma dobri odnosi Srbije i Nemačke

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Nemačke Zigmar Gabrijelom, koji se nalazi u poseti Srbiji, a obostrano je konstatovano da su odnosi dve zemlje veoma dobri čemu doprinose intenzivan dijalog na visokom nivou i uspešna saradnju u svim oblastima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Posebno je naglašen značaj ekonomske saradnje i činjenica da je Nemačka jedan od najvećih investitora u Srbiji a da je obim spoljnotrgovinske razmene prošle godine dostigao 4 milijarde evra.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je naglasio da Srbija želi da unapređuje sveukupnu saradnju sa Nemačkom kako na političkom tako i na ekonomskom planu.

Uz podsećanje da Srbija, kao pouzdan i odgovoran partner, pruža značajan doprinos stabilnosti i jačanju saradnje u regionu naglasio je opredeljenje za nastavak konstruktivne politike u tom pravcu.

Ministar je zahvalio na podršci Nemačke procesu evrointegracija Republike Srbije, što i dalje ostaje jedan od naših ključnih spoljno-političkih prioriteta, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar