Dačić održao predavanje Vulinu, Stefanoviću i Malom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić održao je danas predavanje polaznicima 6. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Vojne akademije, medju kojima su bili i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar za rad Aleksandar Vulin i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, polaznike medju kojima su bili i službenici državnih institucija, visoki oficiri Vojske Srbije kao i pripadnici oružanih snaga Slovenije, Hrvatske i BiH Dačić je upoznao sa organizacijom i delokrugom rada Ministarstva spoljnih poslova, kao i sa spoljno-političkim prioritetima Srbije.

On je ukazao da se Srbija aktivno zalaže na izgradnji i očuvanju dobrosusedskih odnosa i rešavanju svih otvorenih pitanja kroz dijalog i istakao značaj razvoja diplomatskih odnosa sa tradicionalnim partnerima u Evropi i svetu, ali i sa drugim zemljama sa kojima su odnosi bili zapostavljeni u prethodnom periodu, navodi se u saopštenju.

Dačić je rekao da u kontekstu sagledavanja odnosa s drugim državama, važan element predstavlja i činjenica da li su priznali ili ne jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova.

On je rekao i da je strateški prioritet spoljne politike Srbije punopravno članstvo u EU, ali da treba otvoreno reći da je proces otvaranja i zatvaranja pregovaračkih poglavlja praćen raznim uslovljavanjima pojedinih zemalja članica.

U saopštenju se navodi da je Dačić u kraćim crtama govorio o bezbednosnoj politici iz domena nadležnosti Ministarstva spoljnih poslova kao i o značaju ponovnog uvodjenja ekonomske diplomatije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar