Dačić: Važniji nacionalni interesi od poglavlja

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da Srbija kao ozbiljna država mora da sačuva svoju nezavisnost i da je bolje da ne budu otvorena poglavlja u pristupnim pregovorima s Evropskom unijom nego da budu narušeni nacionalni interesi.

„Ako neko misli da je dovoljno da neko kaže ‘ne otvaramo poglavlja, potpišite nam sve’, mislim da je to smešno“, rekao je Dačić u Palati Srbija na godišnici osnivanje UN.

On je rekao da Srbija nije vreća za udaranje i dodao „previše su neozbiljno shvatili Srbiju“.

„Hoćemo dijalog a ne monolog, a to podrazumeva kompromis“, rekao je Dačić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoskav Radovic

    Kasno, suvise kasno si ze sjetio da govoris o Srpskim nacionalnim interesima. Da je to bila tema ranije, nebi Srbiju kako kazes neozbiljno shvacali.Ovako zahvaljujuci lnudima koji su je vodili poslije pada komunizma Srbiju tretiraju kao zad ju banana drzavu koja nezna kud hoce i sta hoce i kako sta hoce.Svojim diletantskim vodjenjem drzave dali ste im svima dobar znak da semogu igrati sa Srbijom i njenim narodom kako god hoce i to se nazalost i desava.Blenete ko telad sta ce vam kazati u Briselu,sta ce vam kazati MMF, docekujete nase dzelatekao najvece prijatelje,a prijatelje koji nam mogu pomoci tretirate kao neprijatelje.Vi se ponasate svi kao da ne radite za interese Srbije, nego nekakve EU koja vec zvanicno ne postoji.Sto je najzalosnije, to svi vide osim vas.EU nemoze opstati, jer nema sirivine, nema resurse i pokusava da koristi tudje sirovine i tudju radnu snagu a da zadrzi dobar standard.E, vidite, to nece moci.Onaj ko ima sirovine njemu ce pripasti i visok standard, jer nece dozvoliti da ga magarce kao do sada. EU je imperija a ne savez slobodnih drzava kako vi mislite.