Dačić želi strateško partnerstvo s Vučićem

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da bi voleo da SPS ima više glasova od Srpske napredne stranke, ali da sa Aleksandrom Vučićem želi da bude strateški partner.

„Ja ne mogu da budem opozicija u Srbiji i sve dok Vučić radi u interesu Srbije, biću sa njim“, rekao je Dačić u intervjuu za list Kurir.

Na pitanje da li bi od Aleksandra Vučića tražio premijersko mesto, Dačić je rekao da nije zainteresovan da ponovo bude premijer.

„Svi se spremamo za predsedničke izbore…moja stranka mora da ima kandidata za predsednika, osim ako se ne napravi dogovor da kao vladajuća koalicija imamo jednog kandidata. U ovom trenutku je rano da se o tome priča“, kazao je Dačić.

On je ocenio da je SPS bio veoma „korektan partner“ naprednjacima i dodao da mu je cilj da bude „vlast“.

„Cilj mi je da partnerstvo sa SNS bude strateško. S Vučićem hoću da razgovaram o Srbiji, Evropi, o odnosima sa Rusijom, a ne o tome ko je šta izjavljivao. Ali palanka je na žalost, odlika Srbije“, naveo je on.

Komentarišući koaliciju SPS sa strankom Zeleni Srbije, Dačić je rekao da od njih ne očekuje glasove već „obogaćivanje ideja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar