Danijela Nestorović upozorila u Skupštini Srbije: Proradio je inat, videćete u subotu

Poslanica grupe „Moramo-zajedno“ Danijela Nestorović, rekla je danas u Skupštini Srbije da joj žao što se dijalog nije desio ranije, te da građani i dalje trpe nasilje.

„Nasilno se uguravaju u autobuse, podmićuju da dođu na sveopšti skup za podršku vođi (u petak u Beogradu). Nasilje se ogleda u tome što se ne dozvoljavaju fer i pošteni izbori, nasilje je kulturološki genocid koje vrše TV Hepi i TV Pink, porobljavanje i urušavanje državnih institucija. To traje 11 godina. Meni je žao što se dijalog nije desio ranije. Morale su izgleda da se dese ovakve stvari da biste vi izjavili ovde danas, kao premijer ove države, da želite da spustite loptu i da komuniciramo“, rekla je poslanica predsednici Vlade Ani Brnabić.

Ona je istakla da je pre neki dan ministar unutrašnjih poslova u Skupštini rekao opoziciji „kad je ubijen vaš premijer“, i da je to skandalozno, kao i kad ih je premijerka nazvala „kvazi-borcima protiv nasilja“.

„Ovo što vi radite su kvazi poslanici, ovo je kvazi politika i kvazi država. Vi ne radite ništa na sprečavanju tog nasilja, čak ga i pospešujete. A znate kakav je srpski narod. Inat je proradio i taj inat ćete videti u subotu 27. maja“ na ulicama Beograda, rekla je Nestorović.

Njoj je replicirao poslanik SNS-a Marjan Rističević koji je njenu izjavu nazvao pretnjom i dodao da se on „nagledao protesta“.

Onima koji protestuju poručio je da umesto Gazele blokiraju Most na Adi, a onda je pročitao pretnje, kletve i psovke koje je dobio na društvenim mrežama od pristalica opozicije.

Pitao je da li opozicija misli da samo ona ima pravo na okupljanje, dok želi da to uskrati vlastima.

Poslanici razmatraju izveštaj Vlade o stanju bezbednosti u Srbiji posle dva masovna ubistva početkom maja u Beogradu i okolini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar