Delegacija Vojske Srbije u zvaničnoj poseti Grčkoj

 Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović danas je položio venac na Spomenik neznanom junaku na trgu Sintagma u Atini nakon čega je razgovarao sa načelnikom Generalštaba nacionalne odbrane Grčke generalom Konstantinosom Florosem.

General Mojsilović je u zvaničnoj poseti Grčkoj zajedno sa delegacijom koja je razgovarala sa delegacijom oružanim snagama te države u Generalštabu nacionalne odbrane, saoštilo je ministarstvo odbrane Srbije.

Na sastancima su razmatrana dosadašnja saradnja Srbije i Grčke u oblasti odbrane i mogućnosti za dalje unapredjenje vojno-vojne saradnje, i razmenjena su mišljenja o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu.

General Mojsilović se sastao sa ministrom odbrane Grčke Nikolaosom Panajotopulosom.

U razgovoru sa grčkim ministrom odbrane, general Mojsilović je izrazio zahvalnost za podršku Grčke teritorijalnom integritetu Srbije i istakao da je posvećen daljem razvoju ukupnih bilateralnih odnosa izmedju dve zemlje.

Tokom boravka u Grčkoj, načelnik Generalštaba Vojske Srbije će posetiti 332. borbenu eskadrilu u vazduhoplovnoj bazi „Tanagra“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar