Devenport uručio zahvalnice na Sajmu knjiga

Šef delegacije EU Majkl Devnport uručio je danas  zahvalnice partnerima koji su svojom anagažovanošu doprineli radu EU info centra na jubilarnom 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Zahvalnice su uručene predstavnicima Kancelarije za EU integracije Vlade Srbije, Pregovaračkog tima za pregovore sa EU, Kancelarije za obnovu i razvoj polavljenih područja, Narodne biblioteke Srbije, Evropskog pokreta u Srbiji, Centra za promociju nauke .
“Posetioci Sajma, na štandu Eu info centra, ove godine imali su priliku da saznaju više o stanju stvari o pregovorima Srbije i EU, o projektima koje EU finansira u Srbiji, o pomoći koju je Srbija dobila od EU nakon poplava, kao i sada kada se Srbija suočava sa velikom migrantskom krizom”, rekao je Devneport zatvarajući štand EU info centra. Ljubica Marković, vodja projekta Eu info centra, pozvala je gradjane da u potrazi za odgovorima nastave da dolaze u Eu info centar koji će se do kraja zime iz Makedonske ulice preseliti u Kralja Milana 7.

Na sajmu knjiga u Beogradu EU je učestvovala četvrti put, a ove godine na štandu EU info
centra organizovan je 21 dogadjaj, u kojima je učestvovalo i više od 700 mladih, podsetila je savetnica u Eu info centra Marina Rakić.
Specijalni gost bila je Edina Svoren iz Madjarske dobitnica književne nagrade EU za književnost, u kojoj je i Srbija našala svoje mesto, i nastavlja da bude deo te zajednice”, rekla je Rakić. Gosti Eu info centra bili su i bibliotekari iz centralne Srbije, kojima je poziv bio prilika da saznaju kako najlakše da dodju do informacija o Eu i onome šta sve ona nudi.
Na štandu EU podeljeno je više od  6.000 publikacija na različite teme od procesa pristupanja do toga kako gradjani,a posebno mladi vide EU, kao partnera ili donatora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar