DJB: 15 godina od Martovskog pogroma, Srbi i dalje dočekuju budućnost u neizvesnosti

Pokret Dosta je bilo (DJB) naveo je danas povodom 15 godina od Martovskog pogroma da Srbi i svi drugi nealbanci na Kosovu, ovu godišnjicu „dočekuju u podjednakoj neizvesnosti svog budućeg opstanka i dalje strahujući za bezbednost njih i njihove imovine“.

DJB je saopštio da za taj zločin niko nije osudjen, kao i da nisu ni medjunarodne vojne snage na Kosovu preuzele odgovornost „što su propustile da zaštite Srbe i njihovu imovinu, na šta ih je obavezao mandat Ujedinjenih nacija“.

„Za ovaj kriminalan akt etničkog čišćenja, zvanična Priština, koja ga je i organizovala, bila je nagradjena od strane najmoćnijih zemalja sveta, posebno nekih zemalja Evropske unije, koje su svesno prekršile i nastavljaju da krše rezoluciju 1244 Ujedinjenih nacija“, navedeno je u saopštenju.

DJB je naveo i da tokom jučerašnje „opsade“ Predsedništva, nije bilo mogućnosti da se na dostojan način obeleži taj dan i da je „opkoljeni predsednik SNS-a“ (Aleksandar Vučić) zloupotrebljavao taj zločin za sopstvenu promociju.

Pokret je podsetio da je 17. marta 2004. godine srpsko stanovništvo na Kosovu „bilo izloženo stravičnom napadu koji je za cilj imao njihovo proterivanje, da je spaljeno nekoliko hiljada srpskih porodičnih domova i 35 crkava i manastira“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar