DJB danas bira novo rukovodstvo

Članovi pokreta Dosta je bilo biraće danas u Beogradu novo rukovodstvo, s obzirom da su dosadašnji lider Saša Radulović i svi članovi predsedništva 6. marta podneli ostavke zbog loših rezultata na beogradskim izborima.

Članovi pokreta biraće novog predsednika, zamenika predsednika, potpredsednike, generalnog sekretara i članove Programskog saveta.

Za mesto predsednika pokreta ostao je samo jedan kandidat, Branislav Mihajlović iz Bora, pošto se protivkandidatkinja Tatijana Macura povukla iz trke 12. aprila, napustila pokret i formirala samostalnu poslaničku grupu sa izbačenim članovima tog pokreta.

Za zamenicu predsednika DJB, Mihajlović je kandidovao narodnu poslanicu Branku Stamenković, za potpredsednike stranke je kandidovao narodnu poslanicu Anu Stevanović i narodnog poslanika Ratka Jankova i Aleksandra Bujića šefa odborničke grupe DJB iz Novog Sada.

Za generalnog sekretara predložio je Tijanu Šerbulu, dok su kandidati za članove Programskog saveta Saša Radulović, Dušan Pavlović, Jasmina Nikolić, Vojin Biljić i Dimitrije Majkić.

Posle beogradskih izbora DJB je počeo da se osipa, kada ga je napusio nekoliko članova i odbora.

Prvi unutarstranački izbori u DJB za predsednika stranke su raspisani 29. marta, a rok za podnošenje kandidatura je istekao 5. aprila u ponoć.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar