DJB podržao protest novinara ispred Tužilaštva u Beogradu

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da podržava protest novinara ispred Tužilaštva u Beogradu i da zahteva da se rasvetli slučaj pretnji uredniku BIRN-a Slobodanu Georgievu.

U saopštenju DJB se navodi da se sloboda novinara u Srbiji krši „na najgrublji način dok vlast zloupotrebljava medije u političke i lične svrhe“.

„Manipulacija gradjana medijskim mrakom danas je u Srbiji dostigla svoj vrhunac, a svakom novinaru koji se usudi da svojim delovanjem rasvetli deo ove mračne slagalice crta se meta na čelu“, ocenio je DJB.

DJB je upitao i Evropsku uniju dokle će da „gura pod tepih zloupotrebu medija u Srbiji“.

„Pitanje slobode medija i njenog odsustva u Srbiji jeste pitanje za naše društvo, ali je pre svega pitanje za Evropsku uniju koja podržava autokratski režim Aleksandra Vučića, žmureći na gruba kršenja ljudskih prava i evropskih vrednosti, zarad ostvarenja partikularnih interesa“, ocenio je DJB.

U organizaciji nedeljnika „Vreme“, grupa novinara okupila se danas ispred zgrade Tužilaštva za visokotehnološki kriminal u Beogradu i pozvala zaposlene u toj instituciji da „rade svoj posao“ u vezi pretnji koje su prethodnih dana upućene novinarima BIRN-a, CINS-a i KRIK-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar