DJB pozvao Mladena Šarčevića da podnese ostavku

Pokret Dosta je bilo (DJB) ocenio je danas da nepostojanje „ravnopravnih i fer uslova“ za održavanje završnog ispita ima „tragične posledice“ po čitave generacije osnovaca i srednjoškolaca.

DJB je pozvao ministra prosvete Mladena Šarčevića da podnese ostavku i pokaže „koliko je važno preuzeti odgovornost za rezultate sopstvenog rada“.

U saopštenju DJB-a se navodi da se nakon odlaganja završnog ispita iz matematike zbog pojavljivanja testa sa rešenjima na društvenim mrežama, u javnosti šire „osnovane sumnje i u rezultate završnog ispita iz srpskog jezika“.

„Stres koji svake godine prati polaganje završnog ispita, ove godine dodatno je uvećan osnovanom brigom roditelja i malih maturanata da se ti ispiti ne održavaju pod ravnopravnim uslovima, što otvara vrata za brojne manipulacije prilikom upisa dece u željene srednje škole“, piše u saopštenju.

Navodi se i da je poverenje u čitav proces u „potpunosti narušeno“, kao i da isti uslovi „ne važe za sve“, te da „nema veze šta neko zna, već koga zna“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar