Đilas (SSP): Tužilaštvo da hitno reaguje na huškačke spotove protiv novinara N1, Nova i Danasa

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je danas tužilaštvo da hitno reaguje na spotove koje emituje TV Pink protiv novinara N1, Nova i Danasa, odnosno medija koje građani mogu pratiti samo preko SBB-a.

Đilas je u pisanoj izjavi ocenio te spotove kao nedopustive i huškačke i istakao da SSP zahteva da policija odmah proceni bezbednost novinara N1, Nove i Danasa.

On je rekao da je jasno da režim na ovaj način napada slobodne medije i njihove novinare zato što im upravo televizije N1 i Nova onemogućavaju plasiranje obmana, već prikazuju realan život u Srbiji i tako im odnose glasove.

„Čak 69 odsto ljudi koji su na SBB mreži – ne glasa za Vučića, dok režimski MTS – Telekomovi mediji odrađuju kampanju za vlast i za to dobijaju stotine miliona evra. Nekome poziv na linč, a nekome novac iz sumnjivih transakcija“, rekao je Đilas.

Predsednik SSP-a je istakao da u zemlji u kojoj su novinari već ubijani zbog svog mišljenja i objava, orkestrirana hajka protiv određenih novinara ledi krv u žilama, i da je to verbalno nasilje koje je usmereno na njih, samo na korak od fizičkog i zlokobnog.

„Zato nasilje nad profesionalnim novinarima mora stati, a pravosudne institucije momentalno reagovati i pokazati da nisu servis vlasti, već zaštitnici prava da novinari slobodno rade svoj posao i da niko zbog toga ne sme da im preti i ugrožava ih“, zaključio je Đilas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar