Djordjević (Oslobodjenje): Izjave Selakovića primer podaništva, nedorastao je svom mestu

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević ocenio je danas da izjave ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića tokom posete Berlinu, o dijalogu Beograda i Prištine, predstavljaju „primer podaništva“ i dodao da se „to dobija kada se na odgovorno mesto vodjenja spoljne politike postavi nedorasla osoba“.

Selaković je u sredu je rekao da je Beograd privržen dijalogu s Prištinom, ali da su „mnoge poteškoće“ poput ideje o „velikoj Albaniji“, „što je pretnja ne samo za Srbiju, već i za stabilnost čitavog regiona“.

Djordjević je ocenio da je Selaković otišao u Berlin da „podigne belu zastavu i potvrdi nameru režima da pristane na svaki nalog u vezi Kosova i Metohije“.

„Kao što su u prethodnih devet godina predali sve na Kosovu, od pravosudja do energetike, sada je na red došlo i formalno priznanje“, rekao je Djordjević, saopštio je pokret Oslobodjenje.

Djordjević je naveo da su izjave o neophodnosti kompromisa „u kome će svaka strana dobiti dovoljno“ zapravo znače da priznanje na koje se predsednik Srbije Aleksandar Vučić „sprema u dogovoru sa zapadnim sponzorima ne treba da bude direktno“, već „upakovano u diplomatske oblande, kako bi Vučić mogao da nastavi da laže srpsku javnost“.

Djordjević je dodao da je skandalozna Selakovićeva izjava pred nemačkim medijima i nemačkim ministrom spoljnih poslova da je „zamolio da se u vezi reformi Srbiji direktno skreće pažnja koje stvari treba da se menjaju“.

„Takav podanički i kolonijalni stav primanja direktnih stranih naloga nije odavno zabeležen na ovim prostorima“, naglasio je on.

Djordjević je istakao da su Selaković i Mas razgovarali o vladavini prava, slobodi medija i evropskom putu Srbije, što smatra „naročito komičnim“.

„Ministar spoljnih poslova režima koji je upleten do guše sa organizovanim kriminalom, koji je ugasio sve slobodne medije i koji za više od godinu dana nije otvorio nijedno novo poglavlje u pregovorima, čak ni za vreme nemačkog predsedavanja EU, kaže da je otišao da razgovara o vladavini prava, slobodi medija i evrointegracijama“, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar