Djordjević (Oslobodjenje): Srbi da bojkotuju kosovske izbore

Predsednik pokreta „Oslobodjenje“ Mladjan Djordjević pozvao je danas Srbe sa Kosova i Metohije da bojkotuju „nelegalne izbore za skupštinu Kosova“, uz ocenu da je poziv predstavnika zvaničnog Beograda da glasaju na tim izborima „sraman čin izdaje“.

On je u pisanoj izjavi pozvao na bojkot i raseljene Srbe, koji žive u centralnoj Srbiji na koje se, kako je ocenio, „ovih dana vrši veliki pritisak da glasaju“.

„To su nelegalni izbori… koje zakoni i Ustav Srbije ne priznaju… Gradjanima treba da bude jasno da se ne radi ni o kakvim pokrajinskim izborima, već izborima za skupštinu nezavisnog Kosova, kojoj ne treba davati podršku ni legitimitet“, smatra Djordjević.

Lider pokreta „Oslobodjenje“ ocenio je i da se bojkotom uskraćuje podrška „kriminalcima iz Srpske liste, koji su okupirali srpske sredine na Kosovu i Metohiji i zaveli strahovladu“.

„Od Srba se očekuje da izadju na te izbore i slepo daju poverenje Srpskoj listi, koja će onda da ode u Prištinu, da u ilegalnom parlamentu sedi sa ratnim zločincima iz OVK i da zajedno rade na nezavisnom Kosovu“, kazao je Djordjević.

On je naveo i da pozivanje na te izbore i njihovo organizoavnje predstavljaju krivična dela protiv suvereniteta Srbije, koja su definisana u Krivičnom zakoniku.

„(Predsednik Srbije) Aleksandar Vučić je ovim aktom počinio krivično delo priznavanje kapitulacije ili okupacije i krivično delo ugrožavanje teritorijalne celine, za koje su predvidjene zatvorske kazne“, ocenio je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar