Djordjević (Oslobodjenje): Svaki dijalog o izbornim uslovima je farsa

 Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević odbacio je danas kao farsu „svaki“ dijalog o unapredjenju izbornih uslova u Srbiji, uključujući i onaj u kom uloga posrednika imaju predstavnici Evropskog parlamenta (EP). 

Komentarišući današnji početak razgovora dela opozicije sa predstavnicima EP, lider Oslobodjenja je ocenio da ne postoji „nijedan pravi dijalog o izbornim uslovima“.

„Dijalog sa Evropljanima je takodje farsa. Možda to nije audicija za miljenike režima, kako je rekao Vuk Jeremić, ali je audicija za one koji su voljni da svojim izlaskom na izbore daju legitimitet Vučićevoj fasadi demokratije i daljem čerupanju Srbije“, naveo je Djordjević a prenelo Oslobodjenje.

Djordjević je upitao „kakva je suštinska razlika izmedju dijaloga u kome posreduje Ivica Dačić i dijaloga u kome posreduje Tanja Fajon“.

„Da li će ishodi tih dijaloga biti različiti? Da li Tanja Fajon može da natera Aleksandra Vučića da organizuje slobodne izbore išta više nego Ivica Dačić“, upitao je lider pokreta Oslobodjenje. 

Ocenio je da je interes posrednika iz EP da u Srbiji postoji „privid demokratije kako bi mogli da nastave sa podrškom režimu“.

„Evropska unija već devet godina bespogovorno podržava Vučićev režim jer im on ispunjava spoljnopolitičke ciljeve koje su mu zacrtali, a zauzvrat mu žmure na autokratiju, korupciju i kriminal“, naveo je Djordjević. 

Dodao je da se pokret Oslobodjenje zalaže za „aktivno sprečavanje nedemokratskih izbora“.

„Naše geslo glasi: izbori su slobodni ili ih neće biti. Mi se ne borimo za vlast ili za nekoliko skupštinskih mandata, već se borimo da srušimo ovu vlast. Prvi korak u tome je da svi shvate da ne smeju da učestvuju u Vučićevim nameštenim izborima. Mafija nikada neće organizovati izbore na kojima može da izgubi“, naveo je Djordjević. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar