Djordjević (Oslobodjenje): Vučić da objasni Palmerove najave potpisivanja sporazuma

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević ocenio je danas da su izjave specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Metjua Palmera „klasična lista zadataka kolonijalnog upravnika“, zbog čega je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića zatražio da gradjanima razjasni Palmerove izjave o „izvesnosti potpisivanja sporazuma“ sa Prištinom „u toku ove godine“.

„Palmer je došao da potvrdi potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma sa Kosovom, a posebno zabrinjava što je Vučić na to odgovorio da se nada kompromisu. Pokret Oslobodjenje je prethodnih meseci upozoravao da je, nakon što su Kosovu predate sve ingerencije Srbije u pokrajini, ostalo samo formalno priznanje. To će se ovim sporazumom i dogoditi“, naveo je Djordjević u saopštenju.

On je ocenio da javnost u Srbiji mora da spreči takav ishod, „pošto vlasti to neće učiniti“.

Djordjević je kazao i da medjunarodno priznatoj državi „ne treba priznanje od strane ilegalnih institucija Kosova“.

Takodje je pozdravio stav Srpske pravoslavne crkve, iznet nakon sastanka patrijarha Porfirija i Palmera, da se u slučaju Kosova i Metohije radi o nezakonitoj secesiji i da je to rešenje neprihvatljivo, ali je takodje istakao zabrinutost zbog izjava iz vrha crkve o potrebi daljeg dijaloga.

„Palmer je nastupio kao lobista projekta Rio Tinto, on je očigledno došao ovde da obezbedi interese zapadnih kompanija koje žele da unište našu životnu sredinu“, kazao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar