Dogovori o susretu Vučića i Đukanovića traju 2 godine

Dogovori o uzajamnim posetama predsednika Srbije Aleksandra Vučića Crnoj Gori i Mila Đukanovića Srbiji traju već dve godine, ali bez konkrentih rezultata, piše „Blic“.

„Dva kabineta su često u kontaktu, susreti, odnosno međusobne posete su dogovarani, ali za sada nije bilo nikakvog efekta tih dogovora. Više puta se razgovaralo tokom prethodne dve godine“, navodi sagovornik iz vrha srpske vlasti na koga se poziva list.

Prema saznanjima lista, šanse da do susreta u Beogradu ili u Podgorici dođe u ovom trenutku su minimalne.

To što uprkos brojnim i dugogdišnjim pokušajima nije došlo do susreta dvojice zvaničnika svedoči o tome da su između dve države otvorena brojna pitanja, piše „Blic“ podsećajući i na predlog zakona o slobodi veroispovesti koji je nedavno usvojila Vlada Crne Gore.

Prema navodima sagovnika „Blica“, Đukanović svoje probleme u kući pokušava da zamaskira ulogom pomiritelja na Balkanu, a to, kako navodi, neće ići lako budući da se on tu malo pita.

Sagovnik „Blica“ kaže i da srpsko rukovodstvo smatra da se u Crnoj Gori ne dešava ništa bez odobrenja Đukanovića uključući i antisrpsku kampanju.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je, uprkos crnogorskoj kampanji protiv Srbije, srpskog naroda i njega lično, spreman i sada, kao i inače, da ugosti u Beogradu Mila Đukanovića kako bi razgovarali, umesto da se stvaraju problemi i tenzije, kao i da je važno da se izgrađuju normalni odnosi.

Đukanović je kazao da su tokom više susreta u poslednjih godinu dana on i predsednik Vučić razgovarali o posetama na najvišem nivou.

„Najtačnije bi se moglo reći da je poziv obe strane permanentno otvoren“, rekao je Đukanović, preneli su crnogorski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beograddjukanovicPodgoricaVučić
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    vuci sta ce ti sastanak sa belosvetskim kriminalcemicu edi kuc