DS: Javni apel intelektualcima, medijima i EU zbog situacije u medijima

Demokratska stranka (DS) apelovala je danas na domaću i stranu javnost, organizacije koje se bave medijima, predstavnike EU i ambasade da hitno preduzmu sve raspoložive mere povodom, kako navode, „dramatične“ situacije na srpskoj medijskoj sceni, koja je jasno činjenično predstavljena i u izveštaju EU.

„Ista ruka vlasti koja je ugasila rasvetu i ućutkala policiju da bi kriminalci pod fantomkama rušili Beograd upravo ubija poslednje medije gde se mogla pročitati kritička reč ili drugačiji stav“, navodi se u javnom apelu DS, u kom se izmedju ostalog pominju problemi sa kojima se suočava portal „Južne vesti“.

U apelu se navodi da je „jedini potpuno uspešan projekat SNS gaženja ljudskih i medijskih prava“.

DS je pozvao pojedince i institucije da ustanu protiv „autokratije, vladavine straha, ucena i kriminala“.

„Na tom putu važan je i odlučujući svaki glas protiv i zato pozivamo domaću i internacionalnu javnost da oštro i hitno reaguje. Apelujemo javno i na čestite državne službenike da ne okaljaju ruke i da se suprotstave bezočnoj sili koja radi u  sopstvenom interesu, a ne interesu gradjana Srbije“, navodi se u apelu DS.

Poreska uprava Ministarstva finansija Srbije pokrenula je pre nekoliko dana procedure prinudne naplate duga portala „Južne vesti“, jer glavni i odgovorni urednik Predrag Blagojević nema radni odnos u tom mediju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar