DS: Loša ekonomska politika

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da ekonomske mere koje sprovodi Vlada Srbije nisu dobre i da su direktne strane investicije duplo manje nego što je to bilo od 2008. do 2012. godine.

Član vlade u senci Ivan Stefanović je rekao na konferenciji za novinare da Srbija nije uspela da dostigne nivo bruto društvenog proizvoda koji je imala u 2008. godini, pre izbijanja svetske ekonomske krize.

On je, posle sednice vlade DS u senci rekao i da stopa nezaposlenosti nije smanjena ni blizi onoj koja se može čuti u javnosti  odavši da po ekonomskim pokazateljima „ovaj brod ne plovi u dobrom pravcu“.

„Ekonomske mere nisu dobre i kompetentne „, rekao je Stefanović ocenivši da se putem spinovanja kroz državne medije stvara iskrivljena slika o „ekonomskim uspesima vlade“.

Prema njegovim rečima, i nivo domaćih investicija u srpsku privredu je manji nego što je to bilo u periodu od 2008. do 2012. godine, odnosno kada je DS bila na vlasti.

Stefanović je rekao i da gradjani sve to vide i znaju i podsetio da DS već četiri godine, a pogotovo u poslednjih godinu dana, stalno upozorava na lošu ekonomsku poltiku koju sprovodi vlada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar