DS Pančeva: Bojkot izbora na svim nivoima

Demokratska stranka Pančevo će bojkotovati predstojeće izbore na svim nivoima jer smatra da ne postoje elementarni uslovi za održavanje slobodnih i poštenih izbora.

U saopštenju navode da je njihova odluka jasna i nedvosmislena i da njom ispunjavaju i zahteve gradjana koji su učestvovali na protestima u Pančevu.

„Učešćem na predstojećim izborima pod ovakvim uslovima postali bismo saučesnici u prevari i bezakonju koji sprovodi Srpska napredna stranka. Kako u celoj Srbiji tako i u Pančevu, izbori nisu mesto na kojima gradjani mogu po sopstvenoj savesti da glasaju za one političke aktere za koje smatraju da mogu najbolje predstavljati njih, već formalizacija jednog procesa kroz različite mehanizme ucena i pritisaka na birače servirane iz kuhinje Srpske napredne stranke“, saopštile su pančevačke demokrate.

U saopšenju je rečeno da bojkot nije sam po sebi cilj, već je sredstvo da dodjemo do slobodnih i poštenih izbora na kojima će gradjani imati mogućnost da slobodno biraju i bez pritisaka i ucena glasaju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar