DS: SNS organizuje nova predizborna hapšenja

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je danas vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da opet sprovodi „predizborna hapšenja“.

„Postaje već manir da u vremenu predizbornih aktivnosti SNS sprovodi akcije masovnog hapšenja radi marketinškog efekta. Kada se uporedi činjenica koliko je ljudi poslednjih godina pritvarano za vreme izbornih aktivnosti sa brojem podignutih optužnica i okončanih predmeta, takva tvrdnja se u potpunosti može dokazati“, naveo je DS u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da je „propagandna aktivnost“ SNS-a ovog puta usmerena ka lekaru Vasi Petroviću, za kojeg je navedeno da je „istaknuti stručnjak, doktor nauka, specijalista ginekologije i akušerstva i dugogodišnji direktor Doma zdravlja u Indjiji.

„Lokalna vlast u Indjiji je iskoristila privodjenje Vase Petrovića za iznošenje niza negativnih informacija o njegovom radu, ne poštujući osnovno pravilo da niko nije kriv do okončanja postupka. Prvo, Petrović je već pušten iz pritvora. Drugo, za vreme njegovog rukovodjenja, Dom zdravlja u Indjiji je šest puta uzastopno bio proglašavan za najbolji u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Dom zdravlja u Indjiji bio prva akreditovana zdravstvena ustanova u Srbiji, realizator velikog broja medjunarodnih i domaćih projekata i nosilac nagrade Ministarstva sporta i omladine.

„Umesto da nastavi taj put uspeha, sadašnje rukovodstvo je doprinelo da četiri specijalista napuste Dom zdravlja, zapošljavaju nestručne partijske kadrove i rodbinu kao konsultante i drastično urušavaju kvalitet zdravstvenih usluga gradjanima Indjije. Zato ukazujemo lokalnoj vlasti da sopstvenu nesposobnost ne mogu sakrivati napadima na uspešne, jer stranačka knjižica SNS ne može biti zamena za diplomu“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar