DS traži ostavku načelnika policije

Portparolka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je danas da ta stranka nema nameru da saopštava sadržaj razgovora sa pripadnicima policije koji su došli u prostorije DS-a pre protesta povodom kamena temeljca za „Beograd na vodi“ i da bi načelnik beogradske policije Veselin Milić trebalo da podnese ostavku.

Reagujući na zahtev načelnika beogradske policije da DS saopšti šta su policijski službenici pričali sa ljudima u stranačkim prostorijama, ona je rekla da su policajci „došli da se raspituju o protestu za koji nisu želeli da prime prijavu, a sadržinu razgovora nikakav policijski samovoljni moćnik nema prava da zahteva“.

„DS nema nameru da saopštava šta je policija, koja tvrdi da nije ni bila u prostorijama DS, ispitivala njene zaposlene“, rekla je Aleksandra Jerkov za agenciju Beta.

On je podsetila da je Veselin Milić dva dana ranije tvrdio da policija nija bila u prostorijama DS-a, kao i da je juče izjavio da nije znao gde se nalaze policijske jedinice.

„Ukoliko načelnik policije zahteva od jedne opozicione stranke da nešto uradi, nakon što je dva puta uhvaćen u laži i ukoliko ne bude smenjen, to je jasna poruka ne DS-u već svim građanima da niko neće biti zaštićen od nečije samovolje“, ocenila je Aleksandra Jerkov i poručila da kada policija kada već želi da saopštava sadržajne razgovore da bi mogla da se „pozabavi nekim drugim snimcima koji se pojavljuju bez zvuka“.

Milić, koji je juče zatražio od DS da objavi sadržaj razgovara, nakon što je ta stranka objavila snimke na kojima se vide policijski službenici kako ulaze u njihove prostorije, istakao je da će ukoliko DS to ne učini, policija objaviti o čemu je pričala sa „zaposlenim licem DS“.

Milić danas nije odgovorio na pozive agencije Beta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar