DSS: Pogubna politika dovela do glasanja Srba za svoje dželate

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas povodom ulaska Srpske liste u novu kosovsku vladu da je „pogubna politika predaje“ koja se vodi od 2008. godine i koju ekspeditivno vodi sadašnja vlast, dovela do „ponižavajućeg i samouništavajućeg glasanja Srba za svoje dželate“.

„Podsećamo nalogodavce i neposredne učesnike u ovom sramnom činu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić s punim pravom Haradinaja nedavno nazvao zlikovcem, da je Kadri Veselji jedan od osnivača terorističke OVK i njene obaveštajne službe, a da je milijarder (Bedžet) Pacoli bio glavni finansijer OVK i Oslobodilačke vojske za Preševo, Bujanovac i Medvedju i priznavanja kosovske nezavisnosti korumpiranjem političara malih država“, navela je DSS u saopštenju.

Skupština Kosova izabrala je juče Ramuša Haradinaja za premijera Kosova, čime je okončano formiranje institucija Kosova posle prevremenih parlamentarnih izbora održanih 11. juna. Ispred Srpske liste su za ministre izabrani Ivan Teodosijević, za resor administriranja lokalne samouprave, Dalibor Jevtić za ministra za zajednice i povratak i Nenad Rikalo za ministra poljoprivrede i šumarstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar