Dveri o poseti Briselu: Poslanicima EP smo preneli da su Srbi i Srbija protiv zapadnog ultimatuma

Poslanica Dveri Radmila Vasić izjavila je danas da su tokom nedavne posete Evropskom parlamentu (EP) u Briselu, poslanici tog pokreta preneli evropskim parlamentarcima da su „Srbi i Srbija nedvosmisleno protiv zapadnog ultimatuma za Kosovo“.

Ona je kazala da su u razgovorima sa poslanicima EP, predstavnici Dveri ocenili da EU snosi „najveću odgovornost“ za stanje na Kosovu i Metohiji.

„EU nije uradila nijedan pozitivan korak na zaštiti prava Srba na Kosovu i Metohiji, za povratak nasilno proteranih Srba, prećutala je trgovinu ljudskim organima isključivo jer su žrtve Srbi. Rekli smo im da je Kosovo crna rupa Evrope i pitali da li je to demokratija koju nam Evropa nudi“, rekla je Vasić na konferenciji za novinare u skupštini Srbije.

Dodala je da je evroparlamentarce pitala i o „duplim standardima“ koje po njenim rečima, EU primenjuje na primerima Ukrajine i Srbije.

„Dok EU štiti teritorijalni integritet Ukrajine, većina članica priznaje suverenitet lažne države Kosovo. Pitali smo i zašto vrše toliki pritisak na Srbiju i ocenili da bi uvođenje sankcija Rusiji predstavljalo svrstavanje Srbije na jednu stranu u ratu“, navela je Vasić.

Ona je pozvala specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka da „ne dolazi u Beograd sa antisrpskim predlozima“ a gradjane Srbije da se 17. marta, ispred Hrama Svetog Save, pridruže protestu sa kog će biti zatraženo da zvanični Beograd „odmah i u celosti“ odbaci evropski predlog Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa sa Prištinom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar