Dveri: Obradović pozvan u Tužilaštvo u Beogradu kao osumnjičeni zbog nasilničkog ponašanja

Pokret Dveri saopštio je danas da je predsednik tog pokreta Boško Obradović po hitnom postupku pozvan u Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu u svojstvu osumnjičenog zbog „nasilničkog ponašanja“ na protestu 8. maja ispred Skupštine Srbije.

„Obradović je dobio poziv Tužilaštva da u četvrtak, 28. maja u 10 časova dodje na saslušanje u svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 KZ. Poziv je potpisala Biljana Mićanović, zamenik javnog tužioca“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri potvrdjuju da će se Obradović odazvati pozivu Tužilaštva i da se neće pozivati na poslanički imunitet.

„Takodje, izražavamo zadovoljstvo zbog početka ispunjavanja naših zahteva o neselektivnom radu tužilaštva i sudova u Srbiji, i nadamo se da će ovo i druga tužilaštva ovako hitno i ažurno pokrenuti istražne radnje i sudske postupke po krivičnim prijavama Obradovića protiv (predsednika Srbije, ministara u Vladi Srbije, direktora policije i zamenika okružnog javnog tužioca) Aleksandra Vučića, Aleksandra Vulina, Nebojše Stefanovića, Branka Stefanovića, Vladimira Rebića i Zagorke Dolovac“, navodi se u saopštenju.

Dveri se nadaju da će tužilaštva pokrenuti i istražne radnje i za „učinjena krivična dela“ u svim do sada nerasvetljenim aferama i „slučajevima kriminala i korupcije“ za koje su osumnjičeni brojni visoki predstavnici vlasti, kao što su afere „Kofer“, „Banana“, „Helikopter“, „Krušik“, „Lažne diplome i doktorati“, „Jovanjica“ i ubistva Olivera Ivanovića i Stanike Gligorijević.

Pokret Dveri ističe da se raduje dokazivanju istine o onome što se zaista desilo 8. maja na protestu ispred Doma Narodne skupštine i očekuje odbacivanje krivične prijave protiv Boška Obradovića i druge trojice osumnjičenih.

„Nadamo se istom takvom otkrivanju istine, krivičnim gonjenjima i sudskim epilozima u svim drugim pomenutim slučajevima za koje ima pravnog osnova. Sada je Tužilaštvo na potezu da pokaže i dokaže da li u Srbiji postoji vladavina zakona i da li radi nezavisno od izvršne vlasti i neselektivno prema svim učesnicima političkog života, bez obzira da li su iz vlasti ili opozicije“, navodi se u saopštenju Dveri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar