Dveri podnele prigovor REM-u zbog nejednake zastupljenosti predsedničkih kandidata

Srpski pokret Dveri podneo je danas prigovor Regulatornom telu za elektronske medije (REM) zbog nejednake zastupljenosti predsedničkih kandidata u informativnom programu,gde je najveća zastupljenost kandidata Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Lider Dveri i predsednički kandidat Boško Obradović rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da je kandidat vladajuće većine Aleksandar Vučić zastupljen 56 odsto u besplatnom informativnom programu, a ostalih deset predsedničkih kandidata ukupno 44 odsto.

On je kazao da je prema monitoringu, koji je radila informativna služba Dveri, Vuk Jeremić zastupljen devet odsto, Vojislav Šešelj osam, Boško Obradović sedam i Radulović tri odsto.

„Medijski tretman nije isti za sve kandidate. To je najveća moguća izborna kradja. Kakvi su to slobodni izbori ako ne može da se čuje i nečiji drugi glas i ako nema debate i sučeljavanja“, rekao je Obradović.

On je dodao i da je zastupljenost Aleksandra Vučića čak 92 odsto kada se posmatra i praćenje njegovih premijerskih aktivnosti u informativnim emisijama.

Obradović je tražio i da Agencija za borbu protiv korupcije utvrdi korupciju zbog zloupotrebe državnih sredstava koja se stavljaju u funkciju predsedničkog kandidata vlasti Aleksandra Vučića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar