Dveri: Politička mafija proćerdala 128 milijardi evra (VIDEO)

Potpredsednik Dveri i jedan od šefova antikorupcijskog tima te stranke Predrag Mitrović izjavio je danas da je politička mafija u Srbiji u poslednjih 15 godina proćerdala 128 milijardi evra i da je svaki gradjanin ostao bez 18.000 evra.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije povodom rezultata istraživanja antikorupcijskog tima Dveri (Dveriliks), Mitrović je kazao da je „organizovana politička mafija počinila „genocid nad sopstvenom privredom, narodom i državom“.

On je naveo da je, izmedju ostalog, od 2002. do 2013. godine iz Srbije nelegalno izneto više od 51 milijarde evra, dok je od 2008. do 2014. godine nezakonitim preuzimanjem većih iznosa od dozvoljenih i drugim malverzacijama nenamenski potrošeno 59 milijardi evra.

„Od 2009. do 2012. godine za povećanje privredne aktivnosti i konkurentnosti srpske privrede politička mafija je uložila iz budžeta, donacija i kreditnih linija 9,8 milijardi evra. Vučićeva vlast kritikovala je tada Tadića i njegovu strukturu da bi došla na vlast i preuzela iste aktere i ljude iz njegove kriminalne strukture“, kazao je Mitrović, tvrdeći da je od 2012. do 2014. godine Vučićeva vlast po istom principu potrošila jo 8,2 milijarde evra.

Predsednički kandidat Dveri Boško Obradović rekao je da je najvažnija tema predsedničkih izbora: kako su državu i narod pljačkali oni koji su vladali u poslednjih 27 godina.

On je kazao da u Srbiji posle svih pljački i uništenih banaka i preduzeća još uvek ima novca koji se pljačka i da je najveća pljačka „partijska pljačka Srbije“.

„Preko nameštenih tendera i drugih vidova stranačkih šema i kombinacija, nameštaju poslove svojim burazerskim, kumovskim i partijskim firmama… i Aleksandar Vučić je šef političke mafije u Srbiji. Njegovi najbliži saradnici su njegov brat Andrej Vučić i kum Nikola Petrović, koji imaju zajednička preduzeća preko kojih peru pare. Zajedno s Nenadom Kovačem, zvanim Neša Roming, koji je u svoje vreme isplatio milionske dugove Aleksandra Vučića i Nikole Petroviće kada su bili vlasnici lista Pravda“, kazao je Obradović.

Prema njegovim rečima, osim stranih banka, državu pljačkaju tajkuni koji duguju stotine i stotine miliona za porez, kao i strani investitori koji su dobili subvencije i koji lažno prikazuju svoje poslovanje sa gubitkom i tako izbegavaju plaćanje poreza .

„Najveći primer je Željko Mitrović, medijski tajkun, koji radi kao šef propagandnog štaba SNS-a i koji je za uzvrat dobio državnu subvenciju da bi počeo da nadoknadjuje samo deo onoga što duguje za plate zaposlenih u kompaniji Pink i što duguje za porez državi Srbiji“, kazao je Obradović i zapitao ko štiti Mitrovića i da li je on deo političke mafije koja vlada Srbijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar