Dveri: Umesto kontramitinga potreban okrugli sto vlasti i opozicije o vanrednim izborima

Srpski pokret Dveri poručio je danas vlastima da umesto kontramitinga – čime se izazivaju dalje podele i sukobi u društvu, hitno organizuju okrugli sto u Narodnoj skupštini i da s opozicijom razgovaraju o vanrednim izborima na svim nivoima i formiranju prelazne, tehničke Vlade do održavanja tih izbora.

„Predlažemo da se na okruglom stolu vlasti i opozicije najpre definišu tačni termini izbora u narednih godinu dana, a da se potom dogovori prelazna, tehnička Vlada koja će osloboditi medije i obezbediti poštene izbore, kao i da se dogovore zajedničke konkretne mere za hitne reforme u sferi medija i obrazovanja u cilju prevencije nasilja u našem društvu“, saopštile su Dveri, navodeći da je uslov za uspeh ove ideje otkazivanje kontramitinga 26. maja ove godine.

Dveri su navele da je „opstanak aktuelne Vlade na čelu sa Anom Brnabić neodrživ i da ona mora podneti ostavku zbog objektivne odgovornosti za tragedije koje su se dogodile i odsustvo prevencije nasilja u našem društvu“.

Dveri takođe, traže ostavku „poverenika za ravnopravnost Brankice Janković i odgovornost svih do sada nadležnih u izvršnoj vlasti, od bivšeg potpredsednika Vlade Zorane Mihajlović do aktuelnog ministra kulture Maje Gojković jer nisu uradili ništa na sprečavanju rasta nasilja nad ženama u proteklom periodu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar