Dveri Vojvodina: Država da onemogući dolazak migranata, građani Srbije su ugroženi

Pokrajinski odbor Dveri za Vojvodinu ocenio je danas da država mora „iz korena“ da promeni odnos prema migrantima i da onemogući njihov ulazak u Srbiju. 

U saopštenju povodom sukoba dve grupe migranata u Somboru u kom je po navodima medija jedna osoba ubijena a dve su ranjene, Dveri su pozvale policiju da deluje preventivno prema migrantima, kako bi se predupredili sukobi među njima.

„Sukob koji je desio u Somboru između dve grupe migranata, u kojem je jedna osoba poginula i dve ranjene, nažalost je rezultat loše politike ove vlasti prema migrantima“, navele su Dveri.

Ocenili su da je „samo pitanje vremena kada će se neki nemili ili nesrećan događaj desiti, ako se hitno nešto ozbiljno ne preduzme“.

„Građani na severu Vojvodine strepe da se tako nešto ne desi. Pod hitno se moraju preduzeti ozbiljnije mere države u zaštiti naših granica i onemogućavanje dolaska migranata. Svesni smo da se odnos prema migrantima mora menjati iz korena, pre svega radi bezbednosti građana Srbije“, stoji u saopštenju pokrajinskog odbora Dveri. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar