Elektrosever dobio licencu za snabdevanje strujom severa Kosova

 Kancelarija regulatora za energetiku Kosova (KRE) odobrila je danas zahtev za dobijanje dozvole za snabdevanje električnom energijom „Elektrosevera“ za četiri opštine na severu Kosova.

Dodela licence predviđena je mapom puta za primenu energetskih sporazuma u cilju prevazilaženja krize i problema u energetskom sektoru, koju su glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, usvojili u Briselu 21. juna.

„Zahtev za licenciranje je ispravno opisan hronološki. Četiri opštine na severu – Zvečan, Zubin Potok, Leposavić i Severna Mitrovica, su teritorija obuhvaćena ovom licencom i potrošači ovih opština. Znamo da je to bio dug proces. Ova licenca takodje treba da ponovo naglasi snabdevanje kupaca po regulisanim cenama, što znači da će se kupci snabdevati po cenama koje nudi ovaj snabdevač“, rekao je predsednik borda direktora KRE Imer Fejzulahi.

On je objasnio je da će tarife za korišćenje prenosne mreže dobavljača biće obavezne i primenjivaće se na celoj teritoriji Kosova.

Prištinski mediji su preneli je licenca odobrena na sastanku odbora Regulatorne kancelarije za energetiku sa pet glasova za i nijednim protiv.

Sedište kompanije „Elektrosever“ je u Severnoj Mitrovici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar