Eskobar sutra sa Vučićem i Brnabić

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar razgovaraće sutra u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Eskobar dolazi u Beograd dan posle posete specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji se sastao sa najvišim zvaničnicima i predstavnicima opozicije u sklopu priprema za sastanak lidera Srbije i Kosova u Ohridu 18. marta.
Eskobar će se sutra u Beogradu sastati prvo sa Vučićem u 15.15, u zgradi Predsedništva, a potom u 16.45 sa premijerkom Brnabić u zgradi Vlade.

Specijalni američki izaslanik izjavio je dan posle poslednje runde dijaloga na visokom nivou održane 27. februara u Briselu da SAD podržavaju predlog EU oko kojeg su se saglasili lideri Srbije i Kosova kao „važan korak“.

Eskobar je tada izrazio nadu da će Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti brzo postići saglasnost oko implementacije Sporazuma o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Tu ce na licu mesta doci do iyrayaja Ćsamostalna politika Srbije i na nju ne moye da utice niko sa straneĆ )sem velikog brata. Yast niste raspisali medjunarodni tender ya prodaju dela teritorije vec dajete ya dyabe ,anije Vase. Ana da vodi raygovore )na kom jeyiku_= smesno da ne moye biti smesnije i neodgovornije!