Evropska komisija: U demokratskim institucijama nema mesta za incidente kao sa Šešeljem

Evropska komisija ocenila je danas da za incident kakav je napravio lider radikala Vojislav Šešelj prilikom posete predsednika hrvatskog Sabora Gorana Jandrokovića nema mesta u demokratskim institucijama.

„Ono što smo juče videli ne pripada demokratskim institucijama. To je nepoštovanje prema demokratskim institucijama koje predstavljaju gradjane i prema svima onima koji rade na dobrosusedskim odnosima, regionalnoj saradnji i pomirenju“, rekao je porptarol Evropske komisije Ruis de Gordehuela na redovnom brifingu.

Na pitanje novinara da li je moguće da u zemlji kanadidatu za članstvo u Evropskoj uniji u parlametnu sedi osudjeni ratni zločinac, De Gordehuela je rekao da na to nema komentar osim da uputi na predstavljeni izveštaj o Srbiji.

„Situacija sa slobodom izražavanja se nije poboljašala i sve je više stvari za brigu, ali očekujemo da se promeni okruženje kad je reč o vladavini prava“, rekao je portparol Evropske komisije.

Jandroković je juče prekinuo dvodnevnu posetu Srbiji pošto je Srpska radikalna stranka saopštila da je Šešelj ispred Skupštine Srbije „izgazio hrvatsku zastavu“ i psovao delegaciju Sabora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar