Forum za medjunarodne odnose osudio pretnje uredniku agencije Beta

Forum za medjunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji osudio je danas napade i pretnje upućene glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću preko društvenih mreža.

U saopštenju te organizacije se navodi da je do toga došlo nakon što je njega i druge javne ličnosti tokom obraćanja medijima povodom ubistva Olivera Ivanovića direktno pomenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Janjić je istaknuti novinar koji ima pravo na svoje mišljenje i smatramo da je u ovom slučaju njegovo pominjanje bilo sasvim neprimereno. Forum očekuje da vlasti pretnje uredniku Bete i našem članu ne shvate olako i obezbede mu odgovarajuću zaštitu, s obzirom na tragično iskustvo stradanja novinara koji su se na meti našli zbog savesnog obavljanja svog posla u prošlosti“, navodi se u saopštenju.

Forum se pridružio Janjićevoj oceni da je ubistvo Ivanovića politički motivisano i zatražio od nadležnih institucija da hitno reaguju protiv onih koji Janjića ugrožavaju ekstremnim govorom mržnje, pozivajući i na njegovu likvidaciju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar