Gajić: Jovanjica ozbiljan problem za vlast, ne pomažu igrokazi i pravne besmislice

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je danas da je „vlast u velikom problemu“ zbog slučaja „Jovanjica“ jer postoje dokazi o umešanosti vrha režima u tu aferu na koju neće moći da stavi tačku pravnim besmislicama i igrokazima poput podnošenja krivičnih prijava protiv samog sebe.

„Neće se, kao što to tvrdi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, staviti tačka odbacivanjem krivične prijave koju je protiv njega i njegovog brata Andreja Vučića podneo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Potrebno je mnogo vremena da zastare krivična dela navedena u toj prijavi, a oni neće biti na vlasti još 25 ili 30 godina“, rekao je Gajić televiziji Nova S.

Gajić je objasnio da je moguće ponovo podneti krivičnu prijavu i ako Vučevićeva bude odbijena, jer krivični postupak nije započet podnošenjem krivične prijave, nego je potrebno da tužilac donese naredbu o sprovodjenju istrage.

„Kada bi tužilac u ovom predmetu doneo naredbu o sprovodjenju istrage protiv braće Vučić, on bi morali da budu uhapšeni, s obzirom na krivično delo koje im se stavlja na teret. Reč je o jednom najtežih krivičnih dela, proizvodnja droge, i zaprećena je kazna do 40 godina zatvora“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da se predsednik Srbije meša u sve predmete i glumi sudiju, tužioca, advokata i punomoćnika, već prema potrebi i uvek isključivo zbog propagande, ali veoma površno sa pravne tačke gledišta.

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke je istakao da je Vučević podnošenjem prijave republičkoj tužiteljki Zagorki Dolovac dodatno omalovažio njenu funkciju, jer ona nije prava adresa za tu prijavu, nego Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Upitan zašto opozicija nije podnela krivičnu prijavu u vezi sa „Jovanjicom“, poljoprivrednim dobrom na kojem je zaplenjena velika količina marihuane, Gajić je odgovorio da to nije posao opozicije, nego policije i tužilaštva, jer opozicija nije organ gonjenja i njen je posao da kritikuje vlast.

„Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić na svaka 24 sata demantuje vlast o ‘Jovanjici’, šta god da kažu. Juče je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izneo ozbiljne podatke da su umešani ne samo sinovi (Aleksandar i Andrej Vučić), nego i tata (Andjelko Vučić). Bruno Djuran je očigledno ovlašćeno službeno lice Bezbednosno-informativne agencije (BIA)“, naveo je Gajić.

Jeremić je juče pozvao nadležne organe da ispitaju ulogu Andjelka Vučića, i upitao da li je tačno da otac braće Vučić izdaje naloge Djuranu protiv koga da se preduzmu mere, kao i da li je Andjelko Vučić naručio odmazdu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zbog hapšenja u slučaju „Jovanjica“.

Gajić je naveo da podaci o aferama koje iznosi opozicija dolaze iz policije i BIA, jer „opozicija nije Mosad i nema svoju obaveštajnu službu“.

„Delovi policije i BIA neće više da trpe. Šef odeljenja za droge beogradske policije je lično spasio slučaj ‘Jovanjica'“, rekao je Gajić i ocenio da je „režim ušao u poslednju fazu rasula“.

Gajić, koji zastupa i radnika „Krušika“ Aleksandra Obradovića, rekao je da je njegovom branjeniku morao bude ukinut kućni pritvor čim se tužilaštvo oglasilo stavom da ostavlja sudu na ocenu da li da pritvor bude produžen.

„To znači da tužilaštvo više ne stoji na stavu pritvor bude produžen, a ta mera je odredjena na predlog tužilaštva. Oni Obradovića drže u pritvoru bez ikakvog osnova“, rekao je Gajić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar