GDF pozdravio odluku Incka o nametanju zakona o negiranju genocida u BiH

Gradjanski demokratski forum (GDF) je večeras pozdravio odluku Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka, da nametne zakon o zabrani negiranja genocida u BiH.
GDF je u saopštenju naveo i da je ta odluka „podrška istini, humanosti i dobrosusedstvu“,  i da je „zasnovana na činjenicama i pravosnažnim presudama“.

GDF je osudio reakciju srpskog člana predsedništva BiH  Milorada Dodika „i uvrede na račun visokog predsavnika“, jer, kako je ukazano,  „Dodik time ne doprinosi interesima srpskog naroda u BiH“.

U saopštenju je navedeno i da GDF smatra da je odluka Incka „težak udarac Vučićevoj ratnohuškačkoj politici tzv. srpskog sveta, koja je zasnovana na negiranju prethodnih zločina“.

Ocenjeno je i da „sramotna i neuka reakcija“  premijerke Srbije, „svedoči o pravim revanšističkim namerama koje Vučićev režim ima prema regionu“. 

„Razum nalaže da se negiranje genocida u Srebrenici i veličanje ratnih zločinaca mora sprečiti u svakom društvu, pa i u Srbiji gde ovakvih pojava ima svakodnevno“, dodao je GDF.

Dodik je ranije rekao da odbacuje odluku Incka, koji je danas nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u BiH.

„Genocid se nije desio i to je trajna ocena svih nas. Republika Srpska tu odluku odbacuje“, kazao je

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Evo je ponovo BETA.Trenirajte pljuvanje u dalj.Odatle gdje vam je ispostava, pošto se osjećate sigurno možete da pljujete po Srbima do mile volje, samo ima jedno pitanje?Dokle?