General Lazarević odgovorio Skotu: Ćutite o jednoj istini!

Nikada ni za jedan zločin, ni za jedno ubistvo, ni za jednu smrt bilo koga i bilo gde nisam bio ni optužen, ni suđen ni osuđen, rekao general u penziji Vladimir Lazarević komentarišući što su pojedini mediji i strane diplomate „dočekali na nož“ to što je na Dan pobede predvodio povorku niškog „Bemrtnog puka“.

„Neka je na čast tim ljudima koji sebe zovu novinarima i redakcijama i medijima koji su objavili kao senzaciju da je navodni ratni zločinac bio na čelu povorke niškog „Besmrtnog puka“, rekao je Lazarević za „Politiku“.

On je istakao da je bio haški optuženik, kasnije i haški osuđenik, i da je prvobitno osuđen na 15 godina, a potom mu je kazna zatvora smanjena na 14 godina zbog komandne odgovornosti tokom zbivanja na Kosmetu.

„Meni je na teret stavljena odgovornost što navodno nisam, kako je obrazloženo, sprečio proterivanje albanskog stanovnistva s Kosova. To je jedina istina“, rekao je Lazarević.

Prema njegovim rečima, još je zanimljivije što su tendenciozne konstatacije medija koji su antisrpski nastrojeni, jedva dočekali pojedinci iz diplomatskih predstavništava upravo onih država koje su izvršile 1999. godine agresiju na nasu zemlju.

„Zamislite koja je to drskost da takvi diplomatski predstavnici sebi dozvole da kažu kako je sramota što sam ja bio na čelu “Besmrtnog puka“. A i dan danas, posle 20 godina ćute o jedinoj istini — da su bas njihove države izvršile najveći zločin u 20. veku, zločin nad civilnim stanovništvom našeg naroda, posto vojnički nikako nisu mogli da nas pobede i savladaju, a da za taj zločin nikada i nikome nisu pune dve decenije odgovarale“, rekao je Lazarević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

general Lazarevićkajl skot
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • KNEZ

    Od ovog Skota su gori samo domaći skotovi,a posebno penz.gen Janjić-na „Prvoj“ se javno pos.ao po našoj borbi protiv agresora i okupatora,nije mu bolji ni prezimenjak Dušan,kao ni ostale Milićke,Miletići i drugi čedisti !! Živeo naš dobri general Lazarević,sloboda za gen. Pavkovića,sloboda za sve srbske mučenike u Hagu !!!

  • Peca

    Valjda ce i pravoslavcima doci iz ….. u glavu da naprave svoj “Hag“ po pravdi, jer smo globalno istinoljubljiji od katolika čija je crkva tu da pravda njihov varvarizam.

  • Anonimni

    zlocinac je zlocinac pa sta i zasta bo osudjen ime mu je nadenuto i on nema sta da rica ratni zlocinac i tacka

  • Kalimero

    Skote, skote jedan! Ti, koji predstavljaš najzločinačkiju državu u istoriji ove divne planete, daješ sebi za pravo da govoriš o moralu. I tebi i tvojoj državi želim da dobijete ono što zaslužujete, a istorija nas uči da će se to neizbežno dogoditi, pre ili kasnije. Nadam se, pre. A s tobom bih voleo razgovor u četiri oka, bar na početku.

  • Italijan

    Ova ekselencija Skot je pravi „SKOT“!!!… kako samo ima smelosti nesto da izjavljuje posle niza zločina koje je učinila njegova država. Dovoljno je samo pomenuti voz u Grdeličkoj klisuri i ništa više, i da se pokrije ušima i ćuti pored zločina koje su Sjedinjene Američke države nanele Srbima u agresiji koje su izvršile 1999. Draga ekselencojo Skot, Srpski narod možda jednog dana delimično i oprosti to što ste radili ali vaše zločine neće zaboraviti nikada. Srpski narod pamti dobro kad mu neko nanese zlo. A vidim da vam reiting u celom svetu sve više pada zbog dobra koje činite i širite.

  • Anonimni

    Postovani generale pusti Skota na miru. Njegovo prezime dovoljno govori koga on predstavlja.

  • Anonimni

    bravooooo generale molim se bogu da makar tvboja rec dodje na pravo mesto da se cuje sta su amerikanci i sile odsovne tako ja zovem NATO uradile. generale znas onu pesmu zovi samo zovi svice sokolovi iza tebe stati

  • neregistrovan

    Da si zdrav i ziv generale i ne pravdaj se belosvetskim bitangama koje kritikuju Srbiju i kad treba i kad ne treba.Debili poput amerikanaza i njihovih slugeranja,engleza,nemaca i ostalih go.ana mogu da nam pljunu pod prozor.