Gojković: Put ka boljoj budućnosti u regionu vodi kroz aktivnu saradnju

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković rekla je danas na sastanku s članovima Predsedništva BiH da put ka boljoj budućnosti u regionu vodi kroz aktivnu saradnju u brojnim oblastima od obostranog interesa.

Gojković je na sastanku u Beogradu s Draganom Čovićem, Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem rekla da Srbija podržava razvoj odnosa sa BiH i da je više puta i konkretnim aktivnostima pokazala jasnu želju za daljim napredovanjem odnosa dve zemlje, saopštila je Skupština.

Predsednica Skupštine je rekla da postoji obostrana zainteresovanost za jačanje saradnje u evrointegracijama koje su važne za čitav region i ocenila da su mir i stabilnost u regionu neophodan uslov za napredak svake zemlje regiona, kao i regiona u celini.

Gojković je rekla da očekuje da će u najskorije vreme doći do uzvratne posete Srbiji predsedavajućih oba doma Parlamentarne skupštine BiH, što će biti prilika za unapredjenje saradnje na nivou odbora, posebno u oblasti evropskih integracija, spoljnih poslova, kao i poslaničkih grupa prijateljstva i stalnih delegacija u medjunarodnim parlamentarnim organizacijama.

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović rekao je da su dosadašnji razgovori u Beogradu bili iskreni i otvoreni i istakao da je sve manje otvorenih pitanja izmedju dve zemlje, kao i da veruje da se kroz intenzivnu komunikaciju sva pitanja mogu brzo rešiti, navodi se u saopštenju.

Čović je rekao da odnos koji postoji na ekonomskom planu, gde se beleži rast spoljnotrgovinske razmene, treba slediti i na polju politike.

Predsedavajući Predsedništva BiH je rekao da postoji potreba i za intenzivnom komunikacijom i na zakonodavnom nivou, kao i na nivou Saveta ministara BiH i Vlade Srbije.

Članovi Predsedništva BiH danas su razgovarali s predsednikom i premijerkom, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar