Gradjanski demokratski forum: Presretanje prepiski dogadja se u društvima najnižeg nivoa …

Gradjanski demokratski forum osudio je danas izjavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da televizija N1 vodi kampanju protiv vlasti i ocenio da se nezakonito presretanje elektronskih komunikacija dogadja samo u društvima najnižeg nivoa demokratije i zaštite ljudskih prava.

Taj forum predložio je novinarskim i medijskim udruženjima da pozovu medije na neposlušnost prema vlastima, što je iskustvo i praksa svih razvijenih demokratskih zemalja.

„Mediji treba da smognu snage da se odupru uticaju vlasti, jer očekivati od Aleksandra Vučića i njegovih izvršilaca da oslobode medije, iluzorno je kao kada se to tražilo od Slobodana Miloševića i njegovog režima“, navodi se u saopštenju tog foruma.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić optužio je juče televiziju N1 za neprofesionalizam i dodao da je imao uvide u interne prepiske redakcije te televizije koje, kako je kazao, to dokazuju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Balkan

    N1 protiv vlasti znaci ta televizija ovoj demokratskoj vlasti bode oci jer jedina prica istinu i nije pala pod uticaj gospodina Vucica. Jedino mi nije jasno ko tu sta presrece da li vlast informacije N1 ili N1 presrece informaije vladajuce klike. Bice da neko tu ne mesa dobro karte a narocito kada ste vlastima uz nos. Nadam se da ce biti vise takvih koji idu uz nos. Ziveli