Gruhonjić: Ovo je rpvi put da je moje dete videlo grafite mržnje

Novinar Dinko Gruhonjić, kome su na ulazu u zgradu u kojoj stanuje ispisani preteće poruke, izjavio je za današnji list Danas da je pretnje doživljavao i ranije, ali da je ovo prvi put da je njegovo dete videlo „užasne grafite govora mržnje“.

Gruhonjić je, kako navodi list, rekao da ne želi da se meša u istražni postupak ali da veruje da policija „već ima iskustva sa osobama koje ispisuju grafite u delu grada u kome živi, na Limanu, u Novom Sadu“.

„To je rukopis navijačkih grupa koja učestvuju u u različitim krivičnim delima. Čini mi se da bi policija mogla da ih identifikuje i privede, samo se nadam da to konačno hoće. Ne vidim kome je u interesu da razni anonimni manijaci dolaze novinarima, i ne samo novinarima, na kućna vrata sa porukom „Znamo gde živiš“ i „Odlazi iz Srbije“, rekao je Gruhonjić.

„Ja sam od nekih predstavnika vlasti etiketiran i targetiran, to je već postalo uobičajeno. Slične poruke sam dobijao i na Tviteru, ali i u Skupštini Srbije od predstavnika vladjuće partije“, dodao je on.

„Tabloidna glasila su produžena ruka vlasti. Oni u javni prostor iznose takvu vrstu govora mržnje i prema kritičarima vlasti pa je potpuno jasno da iza toga stoji režim“, rekao je.

Gruhonjić smatra da neće biti pomaka dok se u Srbiji ne uklone „uzroci ovog civilizacijskog posrnuća“, naglašava da „već 30 godina dominira velikosrpski nacionalizam“, i da je „potrebno stvaranje političke alternative koja će biti spremna da javno progovori i da se suoči sa time“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar