„Haradinaj ‘leti’ iz Vlade sledeće nedelje“

U nedostatku zvaničnih informacija o tome kako će biti rešeno pitanje sto odsto uvećanih taksi na robu iz centralne Srbije i BiH, dok politički lideri Albanaca u Minhenu lobiraju za svoje interese, u Prištini se ponovo najavljuje rekonstrukcija aktuelne vlade, bez premijera Ramuša Haradinaja.

Poslanik Socijaldemokratske inicijative Miljaim Zeka najavio je u intervjuu za televiziju T7 da se „prekompozicija“ vlade može očekivati u narednim danima.

Zeka je rekao da će biti sklopljen sporazum o tehničkoj vladi u kojoj ne bi bili Hardinajeva Alijansa za budućnost Kosova i opoziciono Samoopredeljenje.

Prema njegovim rečima, kandidati za premijera su lider opozicione SDP, gradonačelnik Prištine i bivši funkcioner Samoopredeljenja Špend Ahmeti i neko iz najuticajnije opozicione stranke, Demokratskog saveza Kosova, čiji je lider Isa Mustafa.

Zeka tvrdi da će u novoj vladi biti i predstavnici Srpske liste i Alijanse za novo Kosovo ministra inostranih poslova Bedžeta Pacolija.

„Ovo je ozbiljna stvar, bilo je sastanaka i pregovora sa funkcionerima ovih stranaka“, rekao je Zeka.

„Pad vlade može uslediti uskoro, neće biti novih izbora niti raspuštanja skupštine. Samo će vlast biti prepuštena nekom drugom“, kazao je Zeka, prenela je RTK2.

Ako, međuitm, u međuvremenu dođe do ukidanja nametnutih taksi na robu iz centralne Srbije i BiH, rekonstrukcija aktuelne vlade neće biti potrebna, kazao je Zeka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

HaradinajKosovska vlada
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    pada pada pada vlada..vidim i albanci su se pobunili protiv ove svoje, vreme je da padne i ova nasa..sve sam kriminal ac do kriminalca