Haradinaj priznao, primoran da podnese ostavku zbog taksi

Odlazeći premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj prvi put je priznao da je bio primoran da podnese ostavku zbog međunarodnog pritiska u vezi sa ukidanjem taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, prenosi prištinska Gazeta expres.

Haradinaj je u intervjuu za EkonomiksOnline kritikovao zemlje Kvinte, koje, prema njegovim rečima, vrše stalne pritiske na Prištinu, ali ne i na Beograd.

On tvrdi da će, ako se takav pritisak nastavi, doći do destabilizacije Balkana.

„Zemlje Kvinte su saveznici Kosova, ali su zainteresovane za dobre odnose sa Srbijom. Oni moraju da shvate da ne treba vršiti pritisak na Kosovo jer je taj pritisak čudnim merama primorao vladu da podnese ostavku. Ako žele destabilizaciju Kosova ili povratak krize na Balkan, oni to mogu učiniti, ali tu ne pobeđuje ni Kosovo, ni region, ni međunarodna zajednica. Došli su do svog cilja, mogu nas ubiti ako žele, ali više ne mogu da nas ubede pod pritiskom“, rekao je Haradinaj.

On je smatra da zemlje Kvinte moraju da vrate pritisak na Srbiju, koja, kako je rekao, nedvosmisleno uslovljavala započinjanje dijaloga ukidanjem taksi.

„Šta će nam onda tražiti za priznanje ako samo za početak dijaloga traže tržište“, kaže Haradinaj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

HaradinajKosovo i Metohijatakse
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    E zaboravih ti i MAMU i njoj si dodijao a ljuljala te sam tako!

  • Anonimni

    Nije samo zbog „taksi“ DODIJAO si im ,a i oteo si se TATI kontrole a oni to nevole! A pogotovo sto i pored“taksi“ SRPSKI narod svugde opstaje !