Hodža: Kasetu nudio neko ko bi mogao da živi u Mitrovici, Rada Trajković ubrzala istragu

Kosovski tužilac Sulj Hodža rekao je danas da bi osoba koja joj je, kako je ranije srpska politilčarka Rada Trajković tvrdila nudila navodni snimak ubistva lidera Gradjanske incijative SDP Olivera Ivanovića „mogla biti u Mitrovici“ i dodao da je Trajković, što se tiče istrage, „ubrzala proces“.

Kako je KoSSev preneo Rada Trajković juče je ponovo dala izjavu pred Specijalnim tužilaštvom Kosova u okviru istrage ubistva Ivanovića povodom njenih nedavnih navoda da joj je ponudjen video snimak ubistva srpskog političara, koji je ona odbila.

„Ovo lice je iz Mitrovice, prema nekim kazivanjima kojima raspolažemo, mi smo odmah počeli da se interesujemo i istražiteljima sam naložio da obezbedimo to lice i da vidimo njegove podatke, da saslušamo i da vidimo šta može da bude iz toga“, potvrdio je Hodža za kosovske medije, a preneo KoSSev.

On je potvrdio i ostale navode Trajković o tome da je ona odbila da uzme kasetu, te da je osobu uputila na to da kasetu preda tužilaštvu.

„Mi radimo sa istražiteljima, ali kažem da je Rada Trajković ubrzala ovu vrstu procesa za nas“, kazao je takođe Hodža.

Trajković je juče za televiziju N1 potvrdila da je sve ono što je znala – ispričala tužiocu, uz navode da joj je za snimak tražen novac na šta nije pristala, te da ne isključuje mogućnost da postoje i kopije ubistva, a da je jedna od nepotvrdjenih informacija i ta da je originalni snimak navodno dat članu srpske vlade.

„Bila je priča da je originalni snimak predat članu Vlade Srbije, ali s obzirom da ne znam verodostojnost te izjave, očekujem da se to utvrdi na legalan način“, kazala je Rada Trajković za N1.

Do sada su četiri osobe uhapšene u vezi sa ubistvom srpskog političara, od kojih su dve oslobodjene. Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018, oko 8.00 časova, sa šest hitaca u ledja, ispred svojih kancelarija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar