Hoti poručio Vučiću: Nema sporazuma sa Srbijom bez priznanja Kosova

Premijer Kosova Avdulah Hoti je danas izjavio da neće biti konačnog sporazuma Kosova i Srbije bez medjusobnog priznanja.

On je objavom na fejsbuku odgovorio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je dan ranije rekao da Srbija neće priznati Kosovo sve dok je on predsednik.

„Izjave da naš severni sused neće priznati nezavisnost Kosova ne doprinose dijalogu. Dijalog je nastavljen na jasnim principima konačnih sporazuma o normalizaciji odnosa i uzajamnom priznavanju, a delimičnog dogovora neće biti. Ako ne bude uzajamnog priznavanja, neće biti ni sporazuma. Kosovo će nastaviti putu ka Evropskoj uniji“, kazao je Hoti.

Premijer je poonovio da „nema sporazuma sa Srbijom bez uzajamnog priznanja“ i poručio da je „Kosovo posvećeno rešavanju svih otvorenih pitanja sa Srbijom kroz dijalog uz posredovanje EU koji se odvija u Briselu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav radović

    Nema sporazuma sa teroristima.Kosovo i metohija nije Američka niti Njemačka ćaćevina pa da vam je poklnjaju kako im padne na pamet.Ova planeta još uvijek ima nekakve institucije koje garantuju suverenitet država i namože se kao u savani dijelti teritorija kako to rade divlje zvijeri a u ovom slučaju teroristi, trgovci drogom, seksualnim robljem, humanim organima….Kosovo i Metohija je Srbiji oteto brutalnom agresijom 19 zemalja bez dozvole savjeta bezbednosti ujedinjenih nacija i kršenjem svih njenih povelja o razlozima i pravilima ratovanja.Protjerali su Srpski narod sa njene vjekovne teritorije i onako „džentlemenski“ dali vam dio na poklon. Rezolucija 1244 lijepo kaže da je KiM dio Srbije i tu se nema šta pregovarati.Rano ste se obradovali.Sad čekate još jednu akciju NATO a.E pa neće je biti.A i ako je bude opet KiM neće biti vaše, samo što će te u tom slučaju biti u mnogo gorem položaju, jer će te sa strane posmatrati nešto što je nekad bilo i vaše i naše, a poslije toga samo naše. Pravite spomenike i nosite dolare od prodatih Srpskih ruku ,nogu,džigerice, pluća, srca u Ameriku i Njemačku da ih privolite da nas još jednom roknu………