Humani protest Nišlija, donirali novac za bolesnog dečaka (FOTO)

U Nišu je „Protest protiv diktature“ održan danas deseti dan zaredom, a ovog puta imao je i humanitarni karakter jer su učesnici protesta donirali novac za operaciju teško bolesnog 12-ogodišnjeg dečaka.

Kolona je, kao i obično, krenula iz centra a zaustavila se kod „Banke dobročinstva“ u kojoj niška humanitarka Marina Adamović prikuplja novac za lečenje mališana, kako bi učesnici protesta uplatili dobrovoljne priloge.

Kao i prethodnih dana, medju učesnicima protesta nalazili su se, pored studenata, i bivši radnici, penzioneri i profesori Niškog univerziteta.

Profesor Medicinskog fakulteta Srdjan Pešić rekao je da učestvuje u protestima jer smatra da je njegova moralna obaveza da pruži podršku svojim studentima.

„Mislim da je ovim mladim ljudima svega dosta i da je ovo način da se demontira jedan nakaradni sistem koji je iznedrio političare poput Vučića i čitave grupe lažnih doktora i profesora oko njega“, istakao je Pešić za agenciju Beta. On je dodao da „ovako više ne ide i da nešto mora da bude drugačije“.

Dekan Filozofskog fakulteta Natalija Jovanović takodje je i ove večeri bila medju učesnicima protesta i istakla da će uvek biti tamo gde su njeni studenti.

„Ovaj protest pokazuje da mi profesori vršimo svoju misiju, da smo naučili studente da misle“, rekla je Jovanović.

Kolonu koja je centralnim gradskim ulicama prošetala do Gradske kuće jedno vreme predvodila je Nišlijka Svetlana Stojanović (77). Ona je rekla da je bila medju prvim Nišlijama koji su učestvovali u demonstracijama pre dvadeset godina.

„Tada sam bila pred kordonom milicije, a i sada ću ako treba. Ne mogu da trpim nepravdu, izbori su pokradeni. Stanje u zemlji je teško, a biće još teži ako ne promenimo vlast“, rekla je Stojanović.

Učesnici protesta i večeras su uzvikivali „Vrati babi penziju“ „Av,av, av“, „Vrati zemlju narodu“, i nosili transparente na kojima je izmedju ostalog pisalo „Kad, ako ne sad“, „Ne dam da jedan vlada svima“, „Partijsko rukovodstvo ne“.

Za sutra je najavljeno novo protestno okupljanje na Trgu kralja Milana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar