„I Tači i Haradinaj obećavali Srbima kule i gradove“

Zamenik predsednika Srpske liste Milan Radoičić izjavio je za prištinsku televiziju „Kljan Kosova“ da se sastajao sa svim liderima koji su danas na vlasti na Kosovu i da su Srbima „svi obećavali kule i gradove“, ali da Srpska lista „nije i ne može da ide preko gaženja životnih srpskih interesa“.

„Kljan Kosova“ je na sajtu objavio snimak razgovora sa Radoičićem, navodeći da je njegov komentar usledio nakon međusobnog optuživanja kosovskog predsednika Hašima Tačija i premijera Ramuša Haradinaja u vezi sa sastancim sa predstavnicima kosovskih Srba.

„Ja sam se viđao sa obojicom i sastao sam se i sa drugima. Obećavali su Srbima kule i gradove da bi bili na njihovoj strani, a ne na drugoj. Ali, mi nismo i ne možemo da gazimo životne srpske interese“, rekao je Radoičić.

Haradinaj, kojeg je Tači više puta označio kao Radoičićevog prijatelja, izjavio je ranije da nije u kontaktu sa njim od kada je, kako je rekao, u bekstvu od kosovskih pravosudnih organa.

Haradinaj je to rekao novinarima nakon sednice vlade i nakon što ga je Tači tokom proteklog vikenda u Tirani, na skupu albanske dijaspore indirektno povezao sa Radoičićem, potvrdivši da je on „proterao sa Kosova“ zamenika predsednika Srpske liste.

„Kljan Kosova“ nazvao je Radoičića „najtraženijim čovekom kojeg kosovsko pravosuđe potražuje zbog sumnje u umešanost političara kosovskih Srba Olivera Ivanovića“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Haradinajsrpska listaTači
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni