Upozorenje: I Ukrajina priznaje Kosovo?

Zamenik ministra spoljnih poslova Ukrajine Vasil Bodnar, u intervjuu za RTV Ora, upozorio na moguće priznavanje tzv. Kosova od strane zvaničnog Kijeva.

Prema ukrajinskom diplomati, ne bi trebalo praviti paralele između tzv.Kosova i Krima, jer su po njemu dve potpuno različite stvari jedna od druge, piše Gazete ekspres.

„Tradicionalno smo opredeljeni za teritorijalni suverenitet zemlje. Ovo je naš princip. Ali za nas ne postoji paralela između ta dva slučaja, rekao je Bodnar.
On je dodao da Ukrajina nije priznala tzv. Kosovo ali i dodao da ako se pogledaju koraci Ukrajine „nešto postoji“.

„Prošle godine smo doneli odluku da radimo sa kosovskim pasošima. Sada su naš ambasador ovde (Tirana) i ambasadori u drugim delovima sveta dobili uputstva da priznaju ove pasoše i da ne ograničavaju putovanja. Možda polazeći od tako malih koraka možemo krenuti ka nekim rezultatima. Ne govorim o određenoj perspektivi, jer je naš formalni stav formalni stav. Dakle, sa ovim slučajem moramo da se nosimo u okolnostima u kojima se nalazimo“, rekao je Bodnar.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kosovo
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • milovan

    I mi onda treba da priznamo Krim u sastav Rusije. A za Donjeck i onu drugu oblast cemo malo jos sacekati.

  • Nedeljko

    I mi cemo prizmati Donjeck i Lugansk a Krim je deo Rusije

  • bambi

    Hajde da se ljudima pojasni. Poslednja poseta Ej Vi-ja imperatoru Trampu je zapravo bilo potpisivanje nezavisnost Kosova. Za taj potpis Srbija dobija u prvoj branski 2 milijarde da ipslacuje plate i penzije a u narednih deset godina jos 8. Pri tome je imperator dao mogucnost vucku, ako se snadje, da revitalizuje ponovo projekat velike srbije i sa Dodikom ide u pravcu svi srbi u jednoj drzavi. Time su se dobile tri stvari. Prvo, posto niko nece znati detalje razgovora, Vucko ce moci da medijima presentira veliki uspeh i time se odrzi na vlasti. Drugo, Kosovo je dobilo nezavisnost i treba ponovo cemo se zaludjivati velikom srbijom Milosevicevih razmera i to ce pogodovati novim ratovima sto amerikancima i te kako ali i rusima odgovara. Istorijski gledano ovo nije nista novo. Setite se kako su rusi prodali Aljasku amerikancima za 16 miliona dolara.

  • Anonimni

    Pa i Vucic je priznao Kosovo i sada jos slave po splavovima ,a narod cuti ko zaliven.

  • Anonimni

    UKRAINCI !KOSOVO I KRIM JE JEDNA TE ISTA PRICA!Razlika je sto su Krim RUSI vratili u sastav MATICE DRZAVE a Kosovo hoce da se odcepi i otme deo teritorije SRBIJE! Kako BOGA i bozanske sile postoje KOSOVO CE UVEK OSTATI U SASTAVU SRBIJE PRIZNALI GA VI ILI NE:Uotalom nek vam je sa srecom druzenje za neko vreme!