Ilić: Ne znam koga ćemo podržati ali znam da nećemo Vučića

Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je danas u Čačku da ta stranka još nije odlučila kojeg će kandidata podržati na predstojećim predsedničkim izborima, ali da to „sigurno neće biti Aleksandar Vučić“. 

„Vučić je pet godina na vlasti i za to vreme samo priča bajke, bavi se razbijanjem stranaka, progoni neistomišljenike. Vučić je majstor za kampanje i on samo ide iz jedne u drugu kampanju i pokazuje pred narodom kako mnogo radi. Ja ga molim da manje radi, jer će Srbija bolje da živi. Što on više radi, mi živimo sve gore“, rekao je Ilić na sednici Glavnog odbora. 

On je pozvao opoziciju u Srbiji da pronadje jednog kandidata za predsedničke izbore i da ga svi podrže, jer samo tako ima šanse za sigurnu pobedu.

„Svi u jednu kolonu i promena će biti“, rekao je Ilić.

On je ocenio da će brzo biti održani i parlamentarni izbori jer, prema njegovim rečima, u aktuelnoj Vladi Srbije postoji „neverovatna nesloga“, svi su ministri posvadjani i niko ne sme ništa da kaže Vučiću, jer „on voli samo one koji ga tapšu po ramenu“.

Govoreći o funkcionerima koji su napustili NS, Ilić je ocenio da su oni bili vrbovani i da im je to oprostio, ali da „ne zna da li će oni moći sami sebi da oproste“.

On je zapitao zbog čega niko iz vlade nije odgovorio na optužbe o pronoverenom novcu u izgradnji puteva kao i otkud je čovek blizak kriminalnom klanu na funkciji ministra zdravlja.

„Umesto da odgovore na ta pitanja, iz Vlade stalno dolaze pitanje otkud meni izveštaj iz Koridora kao i pitanje otkud mi fotografije (Zlatibora Lončara). Kao da je to bitno a ne suština i optužbe koje sam izneo“, rekao je Ilić. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar